31Ιαν

Ποια είναι τα 5 χαρακτηριστικά μιας επιτυχημένης ιστοσελίδας;

Τα στοιχεία ενός επιτυχημένου ιστότοπου συζητά πέντε βασικές αρχές που ισχύουν σε όλους τους τύπους ιστοτόπων. Συνοπτικά, οι αρχές αυτές είναι:

Απλό και αποτελεσματικό στη χρήση.

Οι ιστότοποι που έχουν σχεδιαστεί με απλούστερους τρόπους, παρουσιάζοντας μόνο τις βασικές επιλογές με λογικό και απλό τρόπο θα είναι ευκολότεροι στη χρήση, ώστε οι άνθρωποι να είναι πιο πιθανό να τις χρησιμοποιήσουν. Οι απλούστεροι ιστότοποι τείνουν επίσης να είναι πιο αποτελεσματικοί στη χρήση, επιτρέποντας στους χρήστες να κάνουν μετατροπές πιο εύκολα.

Παρέχετε στους χρήστες μέγιστο έλεγχο και ελευθερία.

Οι ιστότοποι είναι πιο εύχρηστοι όταν οι άνθρωποι έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν τη δική τους διαδρομή μέσα από τις σελίδες. Οι παροτρύνσεις για δράση και η πλοήγηση θα πρέπει να προσφέρουν καθοδήγηση, αλλά να επιτρέπουν στους ανθρώπους να κάνουν τη δική τους εμπειρία.

Ακολουθήστε τα πρότυπα

Ο ιστότοπός σας πρέπει να είναι συνεπής στις δικές του σελίδες και πρέπει επίσης να ακολουθεί τα παγκόσμια πρότυπα ιστού. Οι ιστότοποι που συμπεριφέρονται με συνέπεια θα ανταποκρίνονται καλύτερα στις προσδοκίες των επισκεπτών, γεγονός που οδηγεί σε περισσότερες αλληλεπιδράσεις, δεσμεύσεις και μετατροπές.

Αποτρέψτε τα σφάλματα, αλλά επιτρέψτε την ανάκτηση.

Μπορείτε να αποτρέψετε ορισμένα σφάλματα να συμβούν, αλλά σας αρέσει είτε όχι, πρέπει να αποδεχτείτε ότι ορισμένα σφάλματα θα εξακολουθήσουν να συμβαίνουν. Όταν συμβαίνουν σφάλματα, δώστε στους ανθρώπους έναν εύκολο τρόπο να ανακτήσουν από αυτά τα σφάλματα.

Ταυτιστείτε με τις προσδοκίες του πραγματικού κόσμου.

Οι ιστότοποι πρέπει να σχεδιάζονται για πραγματικούς ανθρώπους (όχι ρομπότ ή αυτοματοποιημένα προγράμματα). Ως μέρος αυτού, ο ιστότοπός σας θα πρέπει να χρησιμοποιεί την απλούστερη γλώσσα που χρησιμοποιούν οι επισκέπτες σας, να είναι οργανωμένος ώστε να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των επισκεπτών και η λειτουργικότητα του ιστότοπου θα πρέπει να αντικατοπτρίζει τον πραγματικό κόσμο (για παράδειγμα, κάνοντας κλικ σε έναν σύνδεσμο ή ένα κουμπί να εκτελείται μια ενέργεια). Αυτή είναι επίσης μια γενική αρχή χρηστικότητας: σχεδιάστε και αναπτύξτε έχοντας κατά νου πραγματικούς ανθρώπους.

 

About us

Είμαστε μια επιχείρηση παροχής αξιόπιστων και οικονομικά προσιτών υπηρεσιών στον τομέα του σχεδιασμού ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων.

Άμφισσα Φωκίδας, Τ.Κ. 33100
Άμφισσα Φωκίδας, Τ.Κ. 33100
Follow Us:
Follow Us:

Τελευταία άρθρα

Copyright © 2022. M-web. All rights reserved. Powered by M-web